Детска програма във фермата през есента

По време на нашите детски програми във фермата:


- сме през цялото време навън. Децата непрекъснато взаимодействат със слънчевите лъчи, чистия въздух, водата, почвата и растенията.
- се храним изключително със здравословна храна. Зеленчуците преобладават в менюто и всеки път са непосредствено набрани от градината. Пием ароматен чай от билки или домашни сокове от плодове.
- В по-голямата част от времето играем. Играта е най-важното нещо, което биха могли да правят децата през този така кратък период наречен детство. Играта е състояние на абсолютно присъствие и отдаване, което е фундаментално важно за развитието и способността им да разбират себе си, другите и света.
- Учим непрекъснато. Чрез изследване, експериментиране, задаване на въпроси, четене на книги. Ученето, което практикуваме във фермата е инициирано и водено от самите деца и никога не е задължително.
- Общуваме. Комуникацията е в основата на всички взаимоотношения в живота. Свободната среда, възможностите за неструктурирана игра и срещата с различни характери са предпоставка за максимално разгръщане на способностите за взаимодействие с другите. Ние насърчаваме и учим децата да общуват на базата на сътрудничеството, а не на конкуренцията.
Най-важната задача, която си поставяме по време на детските програми във фермата, е да дадем свободата на децата да бъдат себе си.

Изучихме историята и географията, математиката и астрономията - все едни далечни, като време и простронство територии и факти. А децата имат нужда да опознаят по-добре нещата, които се случват тук и сега. Имат нужда да разберат по-добре своя свят, да го назоват, да го определят ... Какво е тяхното място в семейството, как да се грижат за дома и личното си пространство, кога и къде да слагат границите, как да внесат повече красота и спокойствие в ежедневието си?

Тази есен ще посветим есенната ни програма на дома и семейството. Докато седим около огъня, за да бъркаме сладко или лютеница, ще си говорим и ще работим върху истински важните неща .... както едно време са правили нашите баби и прабаби, когато са събирали цялото семейство около приготвянето на зиминина.

Теми и занимания по дни:
21.09 - Ферментирали зеленчуци + Аз и моето семейство
29.09 - Сироп от ягоди + Дом и домашноприготвено
05.10 - Лютеница + Семейни празници - календар
13.10 - Ябълков оцет + Домашен уют (украса у дома)
19.10 - Сос са пици и спагети + Братя и сестри - като куче и котка
26.10 - Кетчуп + Моето лично пространство
02.11 - Ягодово сладко + Писмо до бъдещото ми семейство

Ако искате и вашето дете да бъде част от всичко това, побързайте да го запишете!
Попълнете и ни изпратете формата сега или ни се обадете на посочения телефон. ✿

Кога?
от 21.09 до 02.11 /7 посещения/
Час и място на отпътуване и връщане?
10:00 часа - тръгване, 16:30 - връщане; пред входа на Военна болница
За кого е предназначена програмата?
За деца на възраст 6– 12 години.
Цена?
220 лв. или 35лв. на посещение (с включени - транспорт, храна, материали)
Семейно посещение - 30 лв (с включен 1 бр. буркан от зимнината)
Контакти за записване и информация
0888 44 88 25 – Силвия Узунова

Запиши се за детската програма сега!

0

Your Cart

Share589