You are currently viewing <h4>Великденската ваканция – щастливи деца и доволни родители</h4>

Великденската ваканция – щастливи деца и доволни родители

Великденската ваканция –

щастливи деца и доволни родители

Пролетната ваканция винаги е било любимо време на всички деца. След дългата, студена зима на закрито, пролетта дава възможност най-накрая да излезем на открито и да играем колкото ни душа иска. А какво по-подходящо място за това от фермата. Тридневната ни програма беше пълна с безспирни игри, много яйца които децата непрекъснато събираха от кокошите трактори и изцапани от боя и кал дрехи.

Първия ден посветихме на опознаването на фермата и градинарски дейности по двора. Посадихме си марулки и събрахме яйца от кокошките с които всяко дете си направи омлет по негов избор с продукти, които само си избра. Омлетите с домашни и пресни яйца станаха толкова вкусни, че повечето деца изядоха по два. Следобед рисувахме яйца с восък, решавахме задачи със щипки и играхме народна топка с фермера.

Вторият ден стартирахме деня с групови игри с парашут, които се оказаха изключително весели и забавни. После, докато някои се заеха с приготвянето на обяда (картофени кюфтенца със зелен лук от градината и чипс от кейл), други започнаха да строят тренировъчен лагер. Децата си измислиха и написаха сами правила, разпределиха си роли и отговорности и така се заиграха, че едвам ги привикахме за обяд. Но кюфтенцата станаха толкова вкусни, че две тави свършиха за минути. Следобед отделихме време за садене на цветна градинка и майсторене на великденски вазички. Не пропуснахме и задължителния следобеден чай със сладки приказки на слънце.

Третия ден посрещнахме някои от децата тъжни и омърлушени, че това е последния ден във фермата. Но с пристигането бързо забравиха лошото настроение и се захванаха със строежа на лагера. Отговорниците за обяда запретнаха ръкави и се заловиха с месенето на хляб, който трябваше да втаса до обяд. Явно децата са вложили много старание и любов в тази дейност, защото кухнята на фермата се изпълни с аромат на невероятно вкусен домашен хляб, който децата с голямо удоволствие изядоха с лютеница или масло и шарена сол. Игрите продължиха с лов на „страшни“ буболечки, рисуване на писани яйца и весел детски смях.

След приключването на програмата за нас остана голямата награда от думите на родителите, които ни благодариха за щастието, което са видели в очите на децата си. Всъщност ние сме благодарните за възможността да направим децата щастливи, давайки им пространството и свободата да бъдат себе си. До нови срещи във фермата, мили деца!

Снимките към програмата, можете да разгледате тук:

https://biotifulfarm.snimka.bg/children/velikdenska-vakanciya-1den.946595.all

https://biotifulfarm.snimka.bg/children/velikdenska-vakanciya-2-den.946711.all

https://biotifulfarm.snimka.bg/children/velikdenska-vakanciya-3-den.946795.all

,

Ако тази статия ви хареса, споделете я със своите приятели. Благодарим!