Он-лайн Курс

“ГРАДИНАРСТВО В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА
вдъхновено от Пермакултурния дизайн”

Скъпи приятели,
Изминалата година ни показа колко уязвими са човешките системи пред превратностите на Природата. Накара ни да се замислим за истинските стойности, да потърсим начини да си създадем по-голяма сигурност. Провокира ни да потърсим нови възможности, да променим представите си за това кое всъщност е важно.

Умението да произвеждаш самостоятелно храната си от хилядолетия е източник на сигурност и вяра в утрешния ден. Да създадеш място, което да те храни, лекува, зарежда, разтоварва, вдъхновява и учи все повече изглежда актуално в днешно време. Връзката с Природата и Земята става важна за все повече от нас.

Като хора, вдъхновени от този начин на живот и вече живеещи го, решихме да подадем ръка на всички, които смело са решили да тръгнат по пътя на сътворяването на една нова реалност на хармония, радост и изобилие. Обединихме знанията, уменията и натрупания през годините опит, събрахме го на едно място, систематизирахме го и го оформихме в курс.

В рамките на 10 сесии ще ви запознаем с вдъхновяващата концепция на Пермакултурния дизайн (Permaculture Design) и как тази система от Етики, Принципи и техники изведени от изучаването на самата Природа, може да бъде прилагана за създаване на хармонична, органично чиста и изобилна Градина в различен мащаб. Ще споделим добри практики, насоки и вдъхновяващи моменти от реалния опит в България и по света, заедно ще търсим отговори на вашите въпроси и ще ви подкрепим, в създаването на Пермакултурен дизайн за вашата градина, независимо дали тя е на полето, в двора на вилата, в детската градина или на терасата в блока сред големия град.

Цялата програма и темите можете да видите тук.

Чакаме ви с радост и нетърпение!❀


✿ За кого е подходящ този курс?
За начинаещи градинари от всички възрасти, за хора, които жадуват да се върнат към Природата създавайки своя Градина, в която да откриват красотата, изобилието и мъдростта на живата среда - на село, на терасата в големия град или на двора на детската градина, училището или междублоковото пространство.

✿ Кога ще се проведе?
Курсът се състои от общо 10 сесии, които ще се провеждат в събота и неделя от 18.00 до 19-30 часа, с начало 27 февруари 2021

✿ Къде ще се проведе?
В он-лайн среда, Zoom платформа + среща на живо с “Празник на изобилието” в пермакултурна ферма Biotiful през лятото на 2021 г.

✿ Кои са водещите на курса?
‣ Силвия и Димитър Узунови от семейна Пермакултурна ферма Biotiful, www.biotifulfarm.bg
‣ Мария Димитрова - Пермакултурен дизайнер, основател и обучител от Порталът на Вкусните образователни градинки, www.gradinka.zaedno.net

✿Такса за участие?
360 лв. с включени колекция от печатни ресурси - Азбука на пермакултурата, Растенията-приятели (постер), Наръчник за вкусната градинка (книга) и Картотека на зеленчуците (карти), също е-ресурси и работни материали към всяка сесия, както и консултации за обратна връзка и подкрепа в разработването на собствен градински дизайн.

✿ Как да се регистрирам?
За Регистрация, моля попълнете ФОРМАТА ТУК
✓ Вашето място в курса ще бъде резервирано след заплащане на таксата за участие, което трябва да стане най-късно до 24 февруари 2021 г.

Курсът ще се проведе при минимален брой участници: 5 човека и максимален брой на групата - до 15 участника.

За допълнителна информация:
☏ Тел: 0889 429 165
✉ Е-мейл: vkusnata.gradinka@gmail.com

0

Your Cart