Скъпи приятели,
Представяме ви един проект по който работим от дълго време със сърце и всеотдайност - нашите пермакултурни уроци за деца. Дойде и тяхното време да стигнат до любопитни детски умове и да провокират в тях любов и възхищение към всичко живо създадено от Природата.

Тези красиви и занимателни материали ще достигнат до вас под формата на абонамент за 12 комплекта от дигитални работни листове, готови за печат. 12 броя за цяла година, по един комплект за всеки месец от годината, които ще получавате на електронната си поща в началото на месеца. Всеки комплект съдържа 12 цветни страници, които под формата на игри, творчески занимания, приказки, истории, проучвания и задачи имат за цел не просто да предоставят на децата нови знания, а да ги въвлекат в откривателско учене и свързване с безкрайната мъдрост и изобретателност на Природата. И всичко това в контекста на принципите в Пермакултурния и екосистемен дизайн, които са универсални и приложими във всяка сфера на живота.
Защо пчелите строят своите къщи в шестоъгълни форми? Защо прелетните птици летят на ята до топлите страни? Каква е причината някои животни да спят зимен сън? Как дърветата разбират, че е дошло време да пуснат своите листа? и още и още ....

Всеки материал съдържа:

❀ Кратка образователна част, включваща основната теория по темата.
❀ Приказка, история, стихотворения или друга литературна част, която има за цел да подкрепи теорията.
❀ Игри, които помагат на детето играейки да усвоява новите знания.
❀ Творческа задача, чиято цел е да включи рисуването и творческото изразяване в действие.
❀ Малък проект, за "учене чрез правене", защото онова, което минава през ръцете, влиза и в съзнанието.
❀ Допълнителна информация, къде още се среща този принцип, целта на която е да провокира детето към нови изследователски приключения.
❀ Информация как може детето да приложи даден принцип в собствения си живот, като по този начин подкрепяме емоционалната интелигентност и личностното развитие на детето.
❀ Календар със задачи и предизвикателства за всеки ден от месеца, който има за цел да потопи детето в темата и сезона и да го вдъхнови за самостоятелно учене.

Образователния подход, който сме избрали за създаване на тези материали, стимулира развитието на множествената интелигентност и провокира различните начини по които децата учат и усвояват нова информация. Дълбока ни мотивация и желание при създаването на тези материали е да дадем ресурс с помощта на който до детето не просто да достигнат нови парченца знание, а то да успее да ги намести в цялостната си представа за това как и и защо така функционира красивият свят, в които живеем.
Материали са подходящи за деца 6-10 годишна възраст.
Как се случва абонамента?
Абонаментът за 2023 приключи! Благодарим на всички участници за интереса. Очаквайте новите програми във фермата през пролетта. ✿
0

Your Cart