Езикови умения на открито

Чудесна идея е да се опитаме да изнесем учебното съдължание извън стените на класните стаи. Откритите пространства са прекрасен инструмент, който може да помогне на децата да научават нови неща по-вдъхновяващо и с повече лекота. Докато взаимодействат с природата, науката и знанията придобиват смисъл и значение за децата и по тази начин правят ученето смислено и дълготрайно. След като вече разгледахме как бихме могли да учим математика на открито, време е сега да предложим и някои идеи за упражняване на езиковите умения навън.
 
 
Научаване на нови думи и понятия
Какво е кейл? Какво означава мулчиране? Ами вермикомпост? В градината е пълно с нови думи и понятия, които децата научава докато работят и играят в градината. ПРИ това могат да пипнат, да видят отблизо и да преживеят непосредствено всички тези нови думи, като по този начин те стават трайни понятия за тях.
 
 
Слушане на приказки
Слушането на приказки и истории на открито е прекрасно преживяване. Децата обичат редуванетто на активни и пасивни дейности и след щура игра под слънчевите лъчи, за тях е страшно отпускащо и зареждащо просто да си починат докато слушат интересни приказки или истории от цял свят.
 
 
Създаване на истории
Ако има нещо, които истински поощряваме в програмите си на открито това е разказването на истории. Дали децата ще разкажат за собствените си емоции и преживявания или ще разкажат какво знаят за някое насекомо, цвете или животно, а най-добре е да съчиняват истории използвайки въображението си. Всички тези начинания развиват изказа и умението да се изразяват.
 
 
Създаване на книжки с истории
И след като са съчинили история, защо да не и вдъхнем живот, като я превърнем в малка книжка. Децата обожават да творят и да създават красиви неща от идеите си, а това е един прекрасен начин и да упражнят писането си.
 
 
Театър
Можем да отидем и още по-далеч, като сътворим от историята и един истински театрален спектакъл. Роли, репики, костюми - децата се потапят изцяло в тази дейност без изобщо да подразбират как наизустяват текстове, упражняват езика си и развиват уменията си за изразяване и комуникация. А забавлението е просто гарантирано.
 
 
И накрая, но не на послено място - да четеш навън е винаги добра идея. Прохладния вятър е добра компания, птиците и пчеличките се грижат за отпускащата атмосфера и четено увлича неусетно. Навън е най-доброто място, на което можеш да бъдеш!
 
 Ако тази статия ви хареса, споделете я със своите приятели. Благодарим!
0

Your Cart