Мястото

Сигурно ви се е случвало да срещнете човек току-що и да ви се стори, че сте се познавали цял живот. Сякаш с този човек сте на една вълна, с едно ниво на енергия... Не знаех (аз поне, фермера винаги е имал усещане за нещата) че и с местата може да се случи същото. Да видиш едно място и да го познаеш. Да се почувстваш добре там и да искаш да останеш.

 
Избрахме мястото с душа. Земята не се продаваше!

Посетихме всички агенции за недвижими имоти, които продаваха земя. Проверихме всички парцели, които се продаваха в околността, прегледахме множество обяви на собственици. Нито една от продаваните земи не ни пасна, не беше нашата. Тогава тръгнахме по обратния път. Фермерът се качи на колелото и пропътува цялата околия в търсене на идеалната земя. Предварително ни обясниха, че такава не съществува - винаги трябва да направим компромис с нещо. Но оказа се, че не е така - съществуваше. И ние я открихме!

7 дка ... пред теб - планината, зад теб - гората, под теб - плодородната почва и пътя водещ точно към нея...
 
Започнахме да издирваме собствениците. Оказа се, че са 6 "колена", наследници на един човек. Започнаха се дълги срещи с всеки един по отделно, разговори и обяснения за какво ни трябва земята. Преговорите продължиха повече от една година, но накрая усилията дадоха резултат и ние станахме горди собственици на нотариален акт. На тръгване, предишните собственици споделиха, че се радват, че точно ние ще сме новите стопани на наследствената им земя.

А ние сме безкрайно благодарни на тези хора, че ни отстъпиха земята на своите деди. Обещаваме да се грижим за нея с любов и благодарност!
 
Под дъбовите дървета, започва да се пише нова история....

Ако тази статия ви хареса, споделете я със своите приятели. Благодарим!
0

Your Cart